internationella kvinnodagen, fettisdagen....och vattenkoppsdagen..........

Stackars Elias!!!! Inte nog med koppor utan kaskadkräkning som heter duga bjöds det också på i gårkväll...i sömnen dessutom så då behöver jag väl inte beskriva hur det såg ut....stackars Elias!!!! Jag fick ställa honom skakandes som ett asplöv i badkaret och duscha och tvåla in honom  medan Mats fick sanera hela vår säng och sovrum...kräk precis överallt!!!!!!!!!!!!!!

Mats fick lägga sig på Elias rum medan jag fick ha Elias i vår nybäddade säng med frotté badlakan överallt för att undvika samma sak...men som väl var så blev det en lugn natt och han sov hur lugnt som helst. Ända tills i morse då det blev en liten repris på gårdagen ,fast på toa denna gång, tack och lov. Tanken slog mig om det verkligen kunde vara calici och vattenkoppor samtidigt, men nej..detta är ingen calici!!!! Läste på lite om man kunde kräkas i samband med koppor, men det står inget om det, men går man däremot in och kollar i familjeforum och dyligt så verkar det vara ganska vanligt att de kräks också...det är ju ett virus och de kan ju arta sig väldigt olika.

På prickfronten kan jag säga att antalet väl fördubblats under natten och vissa har utvecklats till blåser. Man ser ju att de är i olika stadier, precis som det ska vara. Värst är det på mage och rygg, bakom öronen, men även en del har tillkommit i ansiket. Hoppas inte det blir för mycket där. Har fbörjat klia rejält idag och emellanåt så baddar vi med potatismjöl och sveper in honom i ett rent och svalt lakan....han är så duktig och försöker att låta bli att klia....men hur lätt är det?









Förutom vattenkoppor är det ju två andra speciella dagar idag: internationella kvinnodagen och fettisdagen!!!! kanske man skulle festa till det med en semla ikväll, men vi får se...vill ju inte riskera mer kräk...annars får vi helt enkelt vänta med semlorna...de kan man ju faktiskt äta precis när man vill egentligen....

solen skiner och vårkänslorna spritter i kroppen. Johanna blev ledig från skolan så jag passade på att gå ut en runda. Det var såååå skönt förutom där blåsten låg på. Nu vill man börja påta och plantera i trädgården ,men det får dröja lite eftersom det är alldeles för kallt i marken och frost på nätterna...men våren är på väg!!!!!!!!!!!

Här kommer förresten ett par bilder på soffhörnan i vardagsrmmet såhär i vårens tecken...







Kommentarer
Postat av: annmari

stackas Elias,räckte det inte med kopporna utan även behöva kräkas också, då var det en orolig natt hoppas att det blir lugnare inatt. Stackas liten.

2011-03-08 @ 18:15:52
Postat av: marie

Så många prickar!!!!Emmelie tyckte det var skönt att duscha svalt när hon hade vattenkoppor.Krama lilleman från hans faster o hälsa från Marcus.Han tittade in en sväng idag,och var glad att han inte följde med i söndags,han har ju inte haft vattenkoppor.......

2011-03-08 @ 19:04:56
Postat av: susanne

nu kräks han iallafall inte längre. Prickarna har blivit ännu fler än på bilden...hela ansiktet också...vilken tur att inte Marcus kom då. kram

2011-03-08 @ 20:48:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0