repris?

Verkar som det skulle bli en repris på gårdagens väder. Just som man är färdigpackad för stranden så har solen försvunnit. Blir sååååå irriterad!!!! Antingen eller så att man vet och kan planera....Blir nog en runda till nova istället. Hoppas på sol i em istället.
                                                          

Blev en del shoppat på nova. När vi kom ut så sken solen och det var och är fortfarande extremt kvavt...helt vindstilla.
Eftermiddagen tillbringades vid poolen. Lagom när jag hängt ut tvätten så öppnade himlen sig och det kom världens skur. Det fick bli till att äta middag inomhus. Om vädret tillåter tänkte vi ta en runda till Bjärred och njuta av världens godaste mjukglass på stranden ikväll....

Det blev mjukglass i bjärred....mums! Jättemånga som var glassugna...tog en vända ut på långa bryggan också.

Resten av kvällen gick åt till packning. Om 9 timmar åker vår lilla tös iväg för en vecka...känns i magen kan jag säga!
Vi ska upp tidigt och köra henne till Sturup där de andra möter upp. Gäller att ta med ett gäng näsdukar ...usch!!!

natti natti!!!

                                                                               

                                                                          

Trodde det skulle bli en heldag på stranden...

Solen den lyste så fint i morse. Vi började rusta oss för en heldag på stranden i Falsterbo. Körde och handlade lite till fika. När vi kom ut var det totalt igenmulet och inget blått så långt ögat kunde skåda. Bestämde oss ändå för att åka ner. Vi stannade inte mer än 2 timmar på stranden , men vi hann iallafall med att äta och herrarna i familjen tog sig ett bad. Åkte till mina föräldrar och blev bjudna på grillat....mums!

På kvällen hade vi föräldramöte hemma hos Alex nu inför Turkietresan. Jättetrevligt att träffa flickornas föräldrar. Verkade som vi hade rätt så lika regler om vad som gäller. Alla verkade nöjda och glada. Skönt! På onsdag är det dax!!!! Hjälp! Kan inte förneka att jag känner ett uns av oro i magen när jag tänker på det....min lilla flicka....Det kommer säkert att gå jättebra.

Har ägnat kvällens sena timmar åt min favoritsyssla....att stryka. Vi ska ju också iväg i veckan så man vill ju ha allt rent och fint innan det är dags att packa. Snart kommer nog Johanna hem. Hon och Christopher har varit på bio ikväll.

                                                              natti natti!!!

söndag...dagen efter

Som sagt var...för min käre make är det verkligen dagen efter festen om man säger så. Hade jätteroliga lekar men svåra som tusan. Blev indelade i lag och man skulle bla hålla en 10 lit hink på huvudet och en potatis på foten som man skulle sparka upp i luften och såklart fånga med hinken....ikke lätt kan jag lova, men det såg väldigt roligt ut. En annan lek var att man skulle kasta vattenfyllda ballonger (stora) till varandra längre och längre ifrån varandra...det blev blött!!! Tog nästan 3 timmar innan vi fick mat och vi var ju hungriga och inställda på att äta när vi kom. Istället blev det ju en och annan öl att släcka törsten med under lekarna....inte bra!!! eller hur Mats?
Jättegoda grillspett med bakpotatis, sallad ,bullar,inlagada vitlökar och goda såser. Till kaffet blev det en fantastisk nötkaka med vispgrädde.

Elias verkar må bättre idag men han klagar lite över ont i magen. Vi avvaktar och ser hur det utvecklar sig...

Får se vad denna dagen har att bjuda. Hade ju tänkt åka till Falsterbo och bada men vi får se. Dels så tog solen rejält igår så man är lite småröd i skinnet och Mats han sover ju fotfarande gott...få se hur gott han mår när han vaknar???? Den spriten den spriten.....









Var ute och gick en kvällsrunda  med grannen. Inte den vanliga grannen Lotta utan en annan granne....känns så skönt när det är gjort. Annars hade man bara suttit och jäst framför tvn eller nåt. Kan ju tillägga att någon promenad med Mats hade det inte varit tal om. En trist "dagen efter dag"....det är då man brukar fundera på om det verkligen var värt det....

Natti natti!!!



festlördag...

Lillplutten Elias mådde dåligt i morse när han vaknade. Ont i huvudet, ont i magen  och ont i halsen. Det kan inte vara sant! Det kan väl inte vara halsfluss igen. Han har bara varit penicillinfri en dag. Blev som en annan kille efter en halv panodil och stojade och lekte precis som vanligt igen...

Glömde ju säga att jag startade min morgon med en morgonpromenad till coop och köpte frallor till frukost. Skönt att komma igång.....måste bruka allvar!


Blev ju strålande fint väder men vi vågade oss inte ner till Falsterbo eftersom vi inte visste hur det skulle bli med Elias. Vi solade och badade hela dagen ....superskönt!!!  Fredrik stannade hemma med Elias på kvällen. Vi mutade med videofilmer till dem båda och lite godis såklart. Vi var ju bjudna på fest till Annika och Magnus i Svedala med jobbegänget och respektive. Vi brukar alltid ha superkul på alla festerna.

Vi hörs igen imorgon...natti natti!!!

                                                                                                                            


äntligen fredag...

Tror ni inte att jag somnade om när klockan ringde i morse!!! Jag som aldrig försover mig...så gör man det sista dagen innan semestern. Jaja...jag hann iallafall även om jag fick lägga på ett extra kol. Har gjort så fint på mitt rum på jobbet. Eller rättare sagt mitt och Åses. Har försökt organisera det och underlätta för oss båda att hitta bland allt. Jag är jättenöjd och hoppas bara att Åse blir detsamma när hon kommer nästa vecka.

Var hos frissan och klippte mig direkt efter jobb. Nu är jag äntligen redo för semester. Hoppas på mycket sol och vackert väder....men det gör väl de flesta.

Johanna och Christoffer kommer hem från Blentarp ikväll men först skulle de Mellanlanda i Malmö och kolla fotbollen Sverige - England. Just nu kan jag säga att det går mindre bra för Sverige....ligger under med 3-0. Jag har inhandlat mig en landslagströja för morgondagens fest...sporttema. Ska tydligen spela massa wii sport. Synd du inte ska med Anna, du verkar ju vara en hejare på det...Gissa om jag har ombyte med för kvällen. Känner mig inte så fin i fotbollskläder. Jag gillar ju att klä upp mig.

                                

Just det...glömde säga att Mats ska vara boxare......

Jäklar vad spännande matchen blev helt plötsligt. Sverige lyckades vända matchen till 3-3 . Blev förlängning  och avslutades till sist med straffar som slutligen vanns av England.....såååå spännande att tom Mats som är totalt ointresserad av sport. satt som på nålar.

Natti natti...
                                                                                                                         

härlig ledig dag...

Trodde att det skulle bli en solig heldag på stranden, men där trodde jag fel. Blev visserligen några timmar hos mina föräldrar i Falsterbo men det var mulet och storm. Gick ner en timme på stranden och solen tittade fram lite mellan molnsjoken. Ganska avkopplande trots allt.

Kvällen tillbringades på tallriken i pildammarna med världens bästa arbetskamrater. Kubbturnering...och gissa vilket lag som vann...just det, mitt!!! 

Imorgon är det sista arbetsdagen innan SEMESTERN!!!!! Tro det eller ej...

Natti natti!!!

                                                                                        

solig onsdag...

Haft en jäktig men ändå ok dag på jobb. Mats har varit ledig idag. Johanna och Christoffer har åkt till Blentarp och ska sova hos Mats föräldrar en eller två nätter. Grillade och satt ute i trädgården och åt....så mysigt! Känns lyxigt bara att kunna sitta ute för det är inte så många dagar under ett år man kan det. Hade en stor hög med nytvättat som behövde strykas så det var bara att sätta igång. Det blir en hel del tvätt när man är fem i familjen....men det är klart alla stryker inte allt som jag gör. De brukar tycka att jag är galen på jobb när de hör vad jag gör....Kanske knäppt, men jag gillar inte skrynkliga kläder bara....

Imorgon är båda Mats och jag lediga. Ska bli jätteskönt. Ska till frissan direkt på morgonen sedan ska vi packa picknickkorgen och åka ner till Falsterbo. Hoppas att det blir riktigt soligt och fint väder. Kanske blir sommarens första bad i havet. Väldigt sent för att vara vi....

På kvällen blir det kubbturnering och korvgrillning med jobb i Pildammsparken....kul!

Natti natti!

                                                                                                                  

solig tisdag....

Ännu en dag förbi på jobbet.....sååååå skööööönt!!!!  Massor att göra!!! Hem till barnen. Hann lägga mig och njuta en timme i solstolen innan det var dags att fixa middag. Johanna och hennes pojkvän Christoffer har passat Elias idag. Det hade gått bra. Vädret har ju varit kanon så det hade blivit en del badande. De hade lagat pannkakor till lunch. De kan om de vill de kära barnen....tom diskmaskinen var tömd!!!! Kan ni tänka er....så lite som betyder såååå mycket!

Fredik hade varit i Lomma och badat med tre tjejer!!!! Kanske bäst att hålla hårt i honom...hihi!  Mats jobbar ända till nio ikväll och så är han ledig imorgon ,den gottegrisen!!! Han har nog bara ett pass kvar att jobba.

Ska faktiskt höra med bästa grannen Lotta om hon är sugen på en kvällspromenad, annars kan man ju faktiskt gå själv också....men inte lika roligt.

          Blev ingen promenad med Lotta....och inte ensam heller....suck!  Skärpnig!!!! Tittar just
                                                     nu på allsång på Skansen. Då känns det att NU ÄR DET SOMMAR!!!!


Tack för mig...sov så gott!!!       



                                                                                                

sista arbetsveckan....

Ännu en hektisk arbetsdag som samordnare. Slut i både kropp och knopp!!! Härligt att komma hem. Solen sken och det var dukat för middag i trädgården. En fantastisk man jag har! Love you....Ikväll ska Mats och Fredrik gå på bio medan jag och Elias får rå om varandra. Johanna kommer hem från Stockholm ikväll. Ska bli spännande och höra hur de haft det. Snart är det dags för henne att packa för den lite längre resan med tjejkompisarna till Turkiet. Det kommer nog gå bra det med...Idag har vi iallafall bokat Strömstad 2-6 juli så är vi lagom hemma för att ta emot Johanna när hon kommer hem den 8 juli.

Elias och jag mumsade glass på kvällen...så var det med den hälsosamma starten på veckan...haha! Fick ett litet ryck och bakade två grova bröd med valnötter. De är supergoda! Faktiskt min svägerska Maries recept. Tänkte ta med ett till jobb och bjuda på. Brukar vara poppis....

Nu är Johanna hemma igen!!! Har precis kollat in hennes shoppingfynd. Skönt att familjen är samlad igen....
Har en mycket trött sexåring klängandes på mig just nu. Men nej, nej...inte är han trött inte. Ögonen går i kors. Ska avsluta nu och gosa lite innan han somnar.

Natti natti!!!

                                                                                                                      

söndag och sista arbetsveckan närmar sig...

Gick upp lite tidigare idag...inte för att promenera dock. Johanna och hennes kompis Alex åkte  till Stockholm i morse. Man är ju lite spattig och undrar om hon packat det, packat det....tonåringar har ju en tendens att vara lite förvirrade emellanåt....förlåt Johanna!  Hoppas de får en trevlig tur...älskar di gumman!!!!



Nu har Johanna hört av sig och allt var bara bra. Nu ska de bara ta sig från Arlanda till stockholms central där Alex pappa ska hämta dem. Ikväll skulle de till gröna lund ...kul!  Hoppas att det inte regnar på dem. Här hemma ser det ut att bli en rejäl skur snart. Elias och hans kompis Elias J har badat i poolen hela fm. Varmt och gott 25 grader!!! Får kanske bli ett kvällsbad med tända lyktor ...mys!!!!

Solen den vågade sig faktiskt fam en timme eller två på eftermiddagen. Låg och gottade oss i solen....häääärliiigt! Just nu håller Mats på att grilla kycklingspett och jag står för sallad med nypotatis, parmesan, valnötter och annat gott.  Blir till att sitta ute för solen den lyser igen....

Blev inget mysigt kvällsbad. Hade glömt att Mats skulle jobba inatt. Blev tv och schweizernöt med mina pojkar. OJOJOJ, Vad jag blev mätt!!! Inte bra....Nästa vecka är det dagliga promenader som gäller och därmed basta!!!!
Förbereder mig på en hektisk jobbevecka som samordnare.


Natti natti!!!                                     Chokladmonstret i mig.....bye bye!


midsommardagen...

Sov länge i morse....skönt! Har blivit dåligt med mina tidiga morgonpromenader. Gått omkring och plockat med tvätt och annat som behövs hela förmiddagen. Vädret kan inte riktigt bestämma sig...ömsom sol ömsom moln. Blåser ganska bra och alldelles nyss kom en rejäl regnskur just som Elias och en kompis hoppat i poolen. Tydligen ganska mysigt för de har ännu inte kommit upp. Själv älskade jag att bada i havet  när det regnade när jag var liten. En speciell känsla...Nu tror jag att jag gärna tittar på istället...haha! 

                                                                                    
Åhhh! Vilken trist dag....en sån där off dag. Har iallafall pratat lite semester. Tror vi ska försöka köra till Strömstad och Dynekilen. Posten har ett superfint ställe där med både stugor och radhus. Ligger precis vid havet med pool, spa och fantastisk skärgårdsmiljö. Mats har varit där när han var liten men det blir premiär för mig och barnen. Eller det blir nog bara killarna för det är bara ledigt när Johanna är i Turkiet.  Känns konstigt att inte hela familjen ska vara tillsammans....men det är väl något man får vänja sig vid. Nu ska Mars och jag ut och gå en runda.

Önskar en trevlig kväll och en god natt...




                                                                                                                    

midsommarafton....

Ojoj, vad vi sov länge! Vaknade inte förrän halv tio. Då är man kanske utvilad inför midsommarfirandet då. När Mats gick ut för att hämta kvällsposten för en stund sedan höll han på att krocka med en jä....la duva som satt i sig varenda röda vinbär på vår buske. För jä.....ligt ! rent ut sagt. Dör var säkert 200 klasar med stora fina röda bär. Hoppas den fulingen får ont i magen och avlider....blir så ledsen.

Nu får jag sätta lite fart så tiden inte springer ifrån mig....

Trevlig midsommar allihop!!!!!                                                         


Har haft en bra midsommarafton trots allt. Precis när vi skulle sätta oss i bilen och köra till Falsterbo så öppnade himlen sig....som det regnade. Lagom framme och barnens midsommarfest skulle börja så slutade det faktiskt . Det blev sång , dans och lotterier. Elias tog säkert lotter för 100 kronor för att till slut vinna några småvinster. Han var iallafall nöjd och glad. Solen lyste över oss när vi satt ute och åt av all den goda maten....vilken tur!  Elias träffade två killar från sin skola som också firade midsommar i Falsterbo. De var tillsammans så gott som hela dagen. Körde väl hem vid elvatiden och det var såklart jag som fick vara chaufför...haha!

Nu säger jag natti natti.....


solen har gästspelat ...

Idag är det dagen innan midsommarafton. Vi pratade om det häromdagen att det är snart slutet av juni och vi har inte varit på stranden en enda gång. Vi brukar ha badat flera gånger om vid den här tiden. Känns lite trist när man vet att efter midsommar går det ju faktiskt mot höst igen...låter trist va? Jag hoppas och tror faktiskt att det kommer att bli en fin sommar ändå...den är bara lite seg.

Körde Eias till mormor och morfar i fm. Han ska sova över i husvagnen i falsterbo....spännande! I morgon kommer Mats, jag och Fredrik också och sedan är det bara att dra igång midsommarfirandet med god mat, trevligt sällskap och förhoppningsvis många varma solstrålar som lyser på oss. Johanna ska vara med vänner i Staffanstorp och fira.

Har varit en okej kväll på jobbet. Känns ändå att det är sommar...allt är rörigare än vanligt. Ibland känns det lite som om det är meningen för längtan efter semester ska kännas ännu mer. Nu känns det iallafall....en vecka kvar innan ledighet. Ska bli så skönt!

                                                  


sov så sött....

Lång dag...

Vilken låååång dag. Äntligen hemma. Städade och plockade undan på morgonen. Körde till jobb redan vid elva. Studiebesök i Helsingborg på KAVA. Urful byggnad på utsidan men jättefint på insidan och det är väl den som räknas. Alla avdelningar hade världens största personalrum med balkong och havsutsikt...kan ni tänka!  Efter  besöket gick vi in i stan och tog en fika ute i solskenet. Solen har verkligen strålat idag, tro det eller ej....även om man jobbar blir man på så mycket bättre humör. Hemma på UMAS igen vid fem, så det blev en kort arbetsdag iallafall. 

Har tagit hem lite fler skyddsänglar. en arbetskamrats väninna som gör sååå söta smycken. Hennes nioåriga dotter har cancer och för att fördriva tiden började hon och en annan mamma vars dotter också är sjuk att göra dessa skyddsänglar. Alla pengar går till barnonkologen i Lund. Ibland för att ordna myskvällar, pizzakvällar, nya spel och leksaker mm. En fantastisk idé eller vad säger ni?

Nu börjar mina ögon gå i kors så jag tror att jag säger natti natti.....


                               

fullspäckad fridag...

Så skönt att slippa bli väckt av väckarklockan i morse. Istället var det en liten nyvaken kille som smög upp och lade sig mellan oss i sängen vid niotiden....mysigt! Både Mats och jag har haft ledig dag idag. Började dagen med att köra och storhandla och så blev det en klänning på lindex också. Hade ju fått en kupong på 50 kr rabatt om man handlade för 300. Klart man måste utnyttja den, eller hur?

Hem och fikade lite. Vidare till Lars och köpte fantastiska pelargoner. Därefter skåneplantor och mer växter. Vidare till ikea där det gick ett par hundralappar till. Nya handdukar och badlakan, badrumsmatta, glas, två skålar mm. Elias skulle köpa mjukglass men valde hellre en korv. Han älskar ikeas korvar och har gjort så sedan han var riktigt liten. När vi kom hem så började Mats plantera och jag började att städa och fixa till en liten makeover i badrummet. Lagade mat tillsammans. Ann-Mari och Janne kom in om en stund. Vid fem kom Micke och hälsade på. Det blev god middag. Lagom till kladdkakan med vispgrädde och färska jordgubbar kom mina föräldrar. En fullspäckad men trevlig dag.

Mats har kört och jobbat. Elias sover och jag sitter vid datorn. Känner mig ganska så sömnig. Imorgon är det dags att jobba kväll men ska till Helsingborgs lasarett på studiebesök halva dagen. Ska bli spännande faktiskt.

Sov så gott alla...


                                                                




                                                   


Vilken rörig dag på jobb....

Vilken vansinnig dag på jobb!!! Från början till slut....Har varit samordnare idag. Har huvudtelefonen då ,vilket innebär att alla samtal går via mig och att jag sedan kopplar vidare till berörd sjuksköterska. Alla fyra vårdparen har alltså vars en telefon som de ska ha i fickan. Hur svårt kan det va?????? Trots flera tillsägelser under dagen glömde de sina telefoner. Lånade varandras telefoner och tom blev av med sina telefoner!!!! Kan ni tänka er hur kul det blir då? Inte kul alls om du frågar mig....Tur att man är ledig imorgon.

Är iallafall hemma nu och väntar på maten. Mats grillar!!! Det doftar ljuvligt!!!! Grillade färsbiffar med klyftpotatis, sallad med fetaost och valnötter, vitlöksbröd.....ska bli såååå gott. Solen lyser, men frusna jag tycker att det är lite kallt i luften faktiskt. 
                                                                                                                  

Elias halsfluss igen...

Javisst var det halsfluss igen.....stackars barn. Mats fick en tid till honom på jorcentralen i lund. Lika bra att få pencillin så fort som möjligt, innan han smittar ner någon av oss andra. Jag har faktiskt ont halsen på ena sidan. Ska ta ett halsprov på jobb imorgon fall i fall. Elias själv är inte speciellt bekymrad och förvånansvärt pigg . När jag pratade med honom i telefon så frågade han: Jo, du mamma, jag tänkte på det. Får man bada i poolen fast man har halsfluss? Det var mest det han var orolig för.....


Jobbade till tre idag. Haft en bra dag på jobb även idag. Hann tom lägga in lite timlister och ob listor. Ska vara samordnare imorgon, så då känns det skönt att liga lite före. Man vet aldrig vad som kan hända. Idag var vi för lata för att laga middag så vi köpte pizza istället. Blir såååååå törstig när jag ätit pizza. Måste vara den salta degen eller nåt. Känns som om man skulle kunna dricka hur mycket som helst.

Elias svarar verkligen bra på pencillinet och redan nu ikväll var han lika pigg och glad som vanligt. Skönt! Imorgon jobbar både jag och Mats så Johanna och Fredrik har lovat att se efter honom. De är så duktiga.

En dag kvar att jobba sedan är jag ledig på tisdag. De har ju lovat soligt och varmt väder. Kunde ju varit skönt. Alla längtar efter svenska sommaren nu. Mina föräldrar är nere i Falsterbo. De ringde innan när de var nere och promenerade på stranden. Det lät så härligt när man hörde vågornas skvalp.

                                                               natti natti!!!!

jobbehelg...

Åh!!! Som regnet öste ner även i morse när klockan ringde...ville inte stiga upp!  Har varit en lagom lördag på jobbet tycker jag. Hade en jättetrevlig sommarvikarie bredvid mig hela dagen. Just nu känns det som om vi är bra bemannade när vi går lite dubbelt och ett tu tre dimper det av folk som ska gå på semester. Själv har jag två veckor kvar innan det är dags. Ska bli såååååååå skönt. Hoppas på fint väder.....men vem gör inte det?

                                                                   

Stackars Elias är inte så pigg idag. Klagar på ont i halsen, huvudet och magen. Stora rosor på kinderna, så han har säkert lite feber också. Skulle inte förvåna mig om det är halsfluss igen....Han har haft det minst tre ggr  i år. Mellan andra och tredje omgången var han pencillinfri i bara tio dgr, sedan var det dags igen. Måste vara någon på förskolan som går och bär på det för de har haft problem med det där. Just nu är han lite piggare efter att han tagit panodil. Mirakelmedicin!!!!  Han och Johanna sitter och pratar om var det nu var hon skulle åka på semester med sina kompisar. Var det KURTIET? undrade Elias. Nej, Turkiet sade Johanna. Jaha...KURTIET....lite svårt detdär. Han är för söt. Hoppas att han är piggare imorgon , annars får det kanske bli jourcentralen så de får ta halsprov. Vill ju inte att han ska smitta ner oss andra om det nu skulle vara streptokocker.  Blir nog till att avboka födelsedaskalas hos min kära bror imorgon eftermiddag. 
                                                                                                                                                            


skolavslutning.....och regnet vräker ner!

God morgon! Eller...nej, det kan man inte påstå. Idag är det som sagt var skolavslutning och tittar man ut genom fönstret så vräker regnet ner och det råder storm, så paraply är inte heller något att tänka på. Det lär bli kaffekalas inomhus om det inte sker ett mirakel på väderfronten. Vi har varit med på varenda skolavslutning sedan Johanna slutade förskolan och det blir 11 år sedan och aldrid någonsin har vi behövt sitta inne. Jaja, nog tjatat om vädret nu. Det är inget man kan påverka ändå.


                                                                 

Nu är vi hemma igen och sommarlovet har börjat. Det gick inte att undvika en och annan liten tår när man satt i kyrkan och tittade på alla finklädda barn och lyssnade när rektorn pratade. Jag blir alltid så sentimental i kyrkan, det blir en speciell stämning. Tänk att Elias ska börja i ettan till hösten....Sååååå fort tiden går! Ibland skulle man vilja trampa på bromsen lite. Johanna har gått ut första året på gymnasiet och Fredrik har gått ut åttan och påbörjar sitt sista grunskoleår till hösten. Ojojoj....våra små barn börjar bli stora, det är bara vi vuna som blir yngre och vackrare....haha! Jaha, då får vi se var vi ska gå och äta idag. Vi kan iallafall skippa Gränden i malmö eftersom det är utomhus. Vi får se vad vi kan hitta på....  


                                            

Elias med världens bästa fröken...Agneta 
                                                                                                                                                                                                                             
                                                                                                      


                                                                                 
                                                                                    



Nu har vi varit i Malmö och ätit gott. Det blev Gränden iallafall, men vi fick linda in oss i varma filtar. Man ska väl erkänna att det kunde varit bra mycket mysigare. Därefter körde vi och handlade en jättepåse med godis och hyrde några videofilmer. Det blir till att sätta på myskläderna och njuta inomhus hela kvällen. Läste i metro att det ska bli 18 grader och sooool på söndag. Själv ska jag jobba helgen ,men sommaren får gärna komma ändå. Jag blir på så dåligt humör av detta busväder. Skulle ju inte tjata mer om det, men det är ganska svårt att låta bli.

                                        
hej igen! Viken bra film vi hyrde!!!! Den hette Taken. Handlade om en fd spion vars dotter och hennes kompis skulle åka till Paris ensamma. Allt gick fel och flickorna blev kidnappade av albansk maffia som drogade dem och sålde dem till prostitution. Superspännande film från början till slut. Kanske inte så lämplig dock när man snart själv ska släppa iväg sin dotter med två tjejkompisar till turkiet en vecka.....usch, så mycket som kan hända!  Så kan du inte tänka säger Mats....men visst tänker man....
Då var snart denna kvällen till ända och godisskålen så gott som tom....Dags att göra sig iordning för natten. Imorgon är det jobbedags för mig. Klockan ringer 05.30....

Sov så gott.....
                                                                                                                             


njurröntgen

Då var ännu en njurröntgen överstökad....såååå skönt! Hoppas bara att allt är borta nu. Håller tummarna! Det blev mycket riktigt frallor med pumpafrön efteråt. Smakade dubbelt så gott bara för att man inte fått äta på länge. Mats har också ledig dag idag så vi körde in till Lund . Fick vars ett roligt brev igår från skattemyndigheten att våra deklarationer inte var inlämnade och om vi inte gjorde detta snarast så blev vi betalningsskyldiga 1000 kr vardera. Kul va? Ska tilläggas att de var inskickade redan i april mån,  i samma kuvert. Så felet var iallafall inte vårt. När vi väl kom dit med våra kopior så visade det sig att det inte var någon fara på taket.. Det är sånt som händer, sade mannen i luckan. Inga pengar behövde vi betala heller. Det mesta brukar lösa sig trots allt....Passade på att ta en liten tur i Lund när vi ändå var där. Massor av glada studenter. Känns nästan som om det var igår man slutade skolan själv....men herre jösses , det är 27 år sedan!!! Vart har de åren tagit vägen?


hahaha...vad kul med en egen blogg. Tack Anna för tipset med bilderna... ska testa sedan om jag lyckas få till det. Har just tryckt i mig en kanelbulle...eller en halv, om jag ska vara ärlig. Jag delade med Mats. Onödiga kalorier! men men....god var den. Har köpt hem två liter jordgubbar  också som familjen ska njuta av ikväll. Jordgubbssäsongen är ju så kort, så det gäller att frossa så mycket man bara kan....och det är ju dessutom nyttigt.....

Yes!!!! Jag kunde....

Ikväll har jag varit inne hos min granne Lotta på tuppervareparty och det blev en rejäl oskupa som skulle vara sååå bra och osten skulle hålla sig fräsch längre. Den var faktiskt jättefin. Synd bara att det är så överdrivet dyra saker. Kvällen avslutades med en promenad tillsammans med Lotta. När jag kom hem igen var Elias nybadad och nattad och sov som en stock.I morgon väntar Elias allra första skolavslutning....spännande. Först blir det sånger i kyrkan och sedan kaffe och kakkalas i skolans härliga trädgård. Hoppas att solen lyser då.....


Natti natti!!!! och sov så gott....
                                                                                                                                   

Premiär för min nya blogg...

Ledig dag idag!!! Ljuvligt! Har väntat på sotaren hela morgonen idag för den årliga inspektionen. Komer mellan 9-13!!! Tror de inte att man har annat för sig än att sitta och passa sotaren!!! Jaja, nu har han iallafall varit här. Johanna är hemma från skolan idag så vi ska iväg på en liten shoppingtur. Det är ju såååååå kul att handla kläder....men jag lovar att hålla i plånboken. Gjorde ett test på facebook. Vilken dokussåpa borde du medverka i? gissa vilken det blev....lyxfällan!!! Hahaha...och jag som ville få Robinson eller nåt annat kul och spännande. Då hade man blivit av med de där retliga kilona och fått fin bränna på köpet.


Det blev en massa shopping trots allt och därmed lite tunnare på kontot. Körde Johanna till tandläkaren och hämtade Elias på fritis samtidigt. Han var så ivrig att berätta vad de hade gjort idag. Det var nämligen en överraskningsdag på hela skolan eftersom de hade klarat en utmaning att läsa 300 böcker innan skolavslutningen. De hade fått välja bland en rad olika aktiviteter och Elias hade provat på att rida och åka traktor. I bilen på vägen hem undrade jag vad pojken som han lekte med hette. Det var Ernestas och vet du mamma , han är amputerad!!! Va ? Ja, han kommer från ett annat land....inte lätt med svåra ord. Skulle förståss vara adopterad.


Är just nu såååå himla hungrig, frusen och måttligt irriterad eftersom jag inte fått äta sedan kl 12.00. Fastar inför min tionde urografiröntgen imorgon och hoppas nu att min bamsenjursten på 27x20mm äntligen är borta. Har gjort tre stycken sprängningar och känner att det räcker för ett par år framåt. Det är ju tyvärr så att har man en gått fått njurstenar så har de en tendens att komma åter. Dags att gå upp tidigt morgon för ytterligare en trevlig laxering....usch! Tror  att jag ska hoppa i säng snart så att det kan bli morgon och att undersökningen snart är över....Då ska jag köpa nybakade frallor och njuta av varje tugga....

Natti natti ♥


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0